Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.   

28-03-2023

Huizenkopers haken door stijgende rente af, maar: ‘Wij geloven nog steeds dat de ZeeLandToren een succes wordt’

De woningmarkt dreigt vast te lopen. Kopers haken af door de stijgende rente en hoge woningprijzen. Gaan Zeeuwse nieuwbouwprojecten zoals de prestigieuze 100 meter hoge ZeeLandToren in Vlissingen nog wel door? ,,Ja, want dit blijft een perfecte plek met uniek uitzicht.”

Na twee hete jaren koelt de woningmarkt af. Ook in Zeeland. Oorzaken: de stijgende rente, oplopende bouwkosten en hier en daar ook stikstofproblemen. Woningen worden nu (te) duur voor potentiële kopers, waardoor projecten tot stilstand komen of soms zelfs worden afgeblazen. De Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen voorspelt dat in 2023 het aantal verkochte nieuwbouwwoningen zal halveren.

LEES MEER...

17-01-2022

ZeeLandToren in aflevering Business Class

Ter afsluiting van 2021 was makelaar Leslie de Ruiter van Hulstkamp Makelaars en Christies International Real Estate in het programma Business Class van Harry en Suze Mens te gast om over het nieuwe icoon van Zeeland, de ZeeLandToren, te vertellen. Daarnaast bezoeken Leslie en Suze de locatie waar de ZeeLandToren gebouwd zal worden én komt Ko van Garderen van Vastgoedontwikkeling VG-D aan het woord. Benieuwd geworden? U bekijkt het fragment via onderstaande button.

Geïnteresseerd in één van de appartementen? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief via de button rechts bovenin uw scherm.

LEES MEER...

24-11-2021

Verkoop woningen ZeeLandToren van start

Vlissingen – Eindelijk is het dan zover: de verkoop van de woonappartementen, tweede (vakantie)woningen en recreatieappartementen in de ZeeLandToren gaat in 2022 van start. Een mooi begin van het voorjaar. Vooral voor iedereen die graag aan zee wil wonen, recreëren en investeren.

Met de lancering van de nieuwe website zeelandtoren.nl begint binnenkort ook de verkoop van de 157 appartementen. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want dat het iconische gebouw veel belangstelling trekt, is een ding dat zeker is. “Met 32 verdiepingen en een hoogte van 100 meter wordt de ZeeLandToren een landmark op Walcheren in Zeeland”, vertelt de lokale makelaar Ben de Weerd van Schinkel de Weerd Makelaardij. “De toren is hoger dan de Sardijntoren op de Boulevard in Vlissingen en de Lange Jan in Middelburg. Het silhouet is al van veraf te zien.”

24-10-2021

Definitief groen licht voor iconische ZeeLandToren

Middelburg – Een bijzonder moment: er is definitief groen licht voor de ZeeLandToren. Na zeven jaar planvorming is het bestemmingsplan goedgekeurd en de omgevingsvergunning onherroepelijk. Dit betekent dat de ontwikkeling van het spectaculaire nieuwe baken van Vlissingen – van Zeeland – van start gaat.

Trots bouwt Vastgoedontwikkeling VG-D samen met AVV Beheer op deze bijzondere locatie aan THE NEXT DEGREE IN LUXURY. Samen met de inzet en de visie van de gemeente Vlissingen wordt de realisatie van een iconisch landmark mogelijk gemaakt.

24-09-2021

Hypermodern ontwerp voor allerhoogste gebouw van Zeeland

Vlissingen – De bewoners van de ZeeLandToren – met een hoogte van 100 meter – hebben straks een weergaloos uitzicht op Walcheren: via Domburg, Veere, Middelburg, de Westerschelde en de Noordzee reikt het oog tot onder andere Antwerpen, Cadzand-Bad en Knokke. Het is een project van de Middelburgse ontwikkelaars Vastgoedontwikkeling VG-D en AVV Beheer. Alwin Reedijk, een geboren Rotterdammer, van WTS Architecten uit Vlissingen tekende voor het ontwerp.

De toren heeft een getordeerde as, waarlangs 32 ovale vloeren ten opzichte van elkaar steeds zes graden zijn gedraaid. Zo lijkt het volgens de architect alsof de toren zich vanuit de grond naar de wolken schroeft. “De gemeente wilde graag een iconisch gebouw met een maximale hoogte van 100 meter”, vertelt projectontwikkelaar Ko van Garderen. “Dat is goed gelukt. Balkons zijn op deze hoogte niet wenselijk, maar daar is iets op gevonden. De appartementen hebben één tot vier beweegbare verticale schuifpuien van vloer tot plafond. Deze ramen zijn elk 2,5 meter breed en kunnen tot halverwege naar beneden. Hierdoor haalt u buiten naar binnen wanneer u dat zelf wilt. Dat gebeurt allemaal elektrisch.”

Multifunctionele stalen luifel
De toren heeft vanuit elk zichtpunt in de stad een andere vorm. “De vorm verandert eerst van een diabolo in een vaas, dan in een fles, om via de vorm van een kruik weer in een diabolo te veranderen”, licht Van Garderen toe. “Boven de plint komt een grote, stalen luifel rondom. Die luifel is noodzakelijk, blijkt uit windhinderonderzoek. De wind die op de toren komt, valt naar beneden. Doe je niks, dan zou dat gevaarlijk kunnen zijn voor de mensen die over de boulevard onder de toren lopen of fietsen. Door die luifel wordt de wind gebroken. En omdat die luifel er toch is, gaan we daar optimaal gebruik van maken. Er komen daar een terras, loungeplekken en een buitenzwembad.”

INTERESSE? NEEM CONTACT OP

b23991b0-58dc-11ec-b40f-499cdc90f1ac        71de9930-58dc-11ec-b39f-25f390168602

984d5430-5bf2-11ec-8df8-5d681c1dc411        093936e0-58dd-11ec-9794-51c1733d677e


Dit iconische ontwerp is gemaakt door WTS Architecten uit Vlissingen.


89bfd2c0-6264-11ec-9c4b-cf39ec0126b0        20c9b250-6265-11ec-9405-1d5388755e0d

INSCHRIJVEN